Zhudebněné pašije

Koncertní verze autorského pásma Pašije v Brně, 29. března od 19:00 v Kulturním centru Svratka. 

Jedná se o pásmo písní provázané recitací a doplněné digitální projekcí, ve kterém divák může prožít poslední dny Pána Ježíše Krista z pohledu přímých účastníků – učedníků, matky, lotrů na kříži, Piláta. 

Na projektu se podílí smíšený pěvecký sbor (40 členů), sólisté, rocková kapela a komorní orchestr (smyčce, žestě). Letošní rok je již třetí sezónou. Představení bylo uvedeno i v olomouckém Moravském divadle, v Kulturním domě v Kroměříži, v Kulturním domě v Třinci, komorní verzi pak v basilice na Sv. Kopečku, v kostele sv. Václava v Pňovicích. 

Věříme, že je to jeden ze způsobů, jak lidem přiblížit to, o čem předchozí generace měly alespoň povědomí, v dnešní době však jako by vše vymizelo, nebo je zredukováno na nic neříkající klišé trpící postavy na kříži. Reakce na představení jsou pozitivní,  i pro nevěřícího člověka je to velmi silný příběh, hudbou umocněný. 
 
Předprodej vstupenek pomocí www.smsticket.cz/vstupenky/12096-mirne-rockove-pasije (stačí najet na stránku www.smsticket.cz a zadat slovo Pašije).
Vstupné je 160 Kč.
Plakát: Br A6 – 07
Příspěvek byl publikován v rubrice Celocírkevní a mimosborové akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *