Co jsme doma jedli?

„Neměli jsme, díky Bohu, hlad, i když byla válka a lístky.“

hrách a kroupy, rizoto, kvasnicová pomazánka, opečený celer, kopřivová polévka, holoubata, slepice, kachny, kuřata, žabí stehýnka, vraní polévka, raci, brambory na loupačku s česnekem, právě podojené mléko, bramborové placky (z vařených i syrových brambor), amolety, škubánky, domácí povidla, bramborák, bramborové šišky s mákem, chlupaté knedlíky, hrachovka, zelovka – zelňačka, česnečka, kulajda, tvarohové buchty, švestkové, meruňkové knedlíky, boží milosti, koblihy, táč, brynzové halušky, pohádka mládí se skořicí, kakaem, chleba s máslem a pažitkou, květákové placky, vídeňská polévka, pampeliškový med, křen s jablky, kapr