Skip to content

Slovo kazatele – 19. března

Milí bratři a sestry!

Zdravím Vás z „Baarovky“.

Když jsem se ještě před týdnem díval na náš zahrádko-dvoreček, vypadal dost šedivě a záhony byly po zimě poněkud splihlé. A teď koukám z okna a poslední paprsky odpoledního slunce ozařují barevné ostrůvky na záhoncích. Jsou tam najednou vidět rozkvetlé květy různých druhů. Například vidím květy bílé, žluté, modré a fialové a něco jako narůžovělou. Tak tolik moje přesná identifikace dle mých botanických znalostí. To mi ale připomnělo, že Boží řády a koloběh stvoření stále funguje. Opět po zimě přichází jaro, i když se moderní člověk snaží svým působením to Pánu Bohu komplikovat. Naše současné trable jsou značně nepříjemné, ale vůbec nic neubírají na velikosti a nádheře Božího stvoření a už vůbec neumenšují Boží svrchovanost nad světem i námi malými človíčky. A Bůh je stále přece náš Otec.

Vypadá to, že jsme na dobré cestě, abychom v neděli mohli společně sledovat Bohoslužbu z naší modlitebny, kterou připravujeme s Danem Habrdou. Sledujte odkaz na video na našich sborových stránkách. Tak snad se to povede, byť neuměle, na neděli připravit.

Váš v Pánu

Pavel Benák

České Budějovice 19. 3. 2020

A ještě jedna informace – sdílejte:

Můžeme nabídnout dovoz potravin pro seniory z našeho okolí. Linka pomoci je k dispozici. 

Nadace Jihočeské naděje, Dobrovolnické centrum ADRA ČB, Charita, Město České Budějovice a další zainteresované strany zřídily speciální kontaktní linku, na kterou mohou senioři zavolat a objednat si nákup z bezpečí svého domova. 

Nabízíme dvě veledůležitá čísla: 722 233 500 nebo 721 015 340, na které mohou volat senioři z našeho města mezi 8 až 15 hodinou!

Dobrovolníci z Nadace Jihočeské naděje, ADRY a Diecézní charity budou spolupracovat, aby se potřebný nákup dostal do svého cíle – tedy k seniorovi.
O dovoz potravin lze také volat vedoucí DC ADRA ČB Ivě Kyselové na mobil: 734 433 060.