Každý pátek od 17:30 do 19:00

Kids English Camp 2011

Autor: Bára Potocká

Letos v létě se v Rozsochatci konal Kids English Camp, týdenní tábor s výukou angličtiny pro děti. Z Irska sem přijelo šest rodilých mluvčí – John Brogan, Ryan Fishel, Simona Fishel, Jennifer Elliot, Jessica Lockwood, James Lockwood a Radek Novák, Čech, který žije v Irsku. Každý den ráno se nám někdo z nich představil a ukázal fotky domu kde bydlí, své rodiny apod. To ale neznamená, že jsme se jich nevyptávali sami!

Celý týden, kdy kemp probíhal, jsme měli denně lekce angličtiny. Byli jsme rozděleni na tři skupiny (nejmladší, prostřední, nejstarší), přičemž se dalo postoupit nebo naopak propadnout podle toho, jak nám angličtina šla. Kemp samotný se nesl v duchu knihy od C. S. Lewise Letopisy Narnie: Plavba Jitřního Poutníka, takže nám každý večer jeden z vedoucích kus přečetl a doprovodil to povídáním o tématu dané části ve spojitosti s Biblí. Několikrát nám také Irové zahráli scénku z Jitřního Poutníka – samozřejmě s překladatelem. V pátek večer nám vedoucí pustili film Jitřní Poutník, čili byla i prodloužená večerka (což se všem líbilo). Od půlky týdne jsme také stavěli LEGO Narnii a nutno říci, že výsledek byl…ohromující. Společná práce dětí i vedoucích přinesla kýžené ovoce v podobě Narnie plné domků, zvířat, pirátů i hradů. Vedle ní se skvěl kus Ameriky s letadly, auty a paneláky. S velkým nadšením jsme se také naučili pár irských tanců.

Jednou přišel myslivec a ukázal nám nejen obrázky spousty zvířat, ale i rohy a lebky obyvatel lesa. Taky jsme měli rukodělné odpoledne, kdy jsme si mohli vyrobit svíčku, lodičku, mističku, řezbu nebo pracovat na hrnčířském kruhu a výsledek svého úsilí si po vypálení odnést domů.

Celkový dojem z kempu? Skvělý! Týden plný legrace, vtipných jazykových omylů, dorozumívání „rukama nohama“ i nacházení nových kamarádů a potkávání těch starých. Když jsme v sobotu odjížděli (odcházeli, běželi…vyberte si sami) domů, rozloučili jsme se s Iry a doufali jsme, že příští rok budeme moci přijet zas.

Fotky zde
Prezentace
(aktualizováno 7. 10. 2011) pdftisk


Dnes navštívili stránky 3 lidi, celkově už 61201 lidí.

emailadministrace stránek
Stránky Laviny Horní Krupá
Kontakt na administrátora : Milos.Matejicka@seznam.cz
TOPlist