Stavba městečka dětmi od 6 do 12 let

Opravdu velký upgrade!

img_0012.jpg Letošní servisní dny znamenají pro Landprojekt velkou změnu. Nejenže výrazně přibylo stavebnic, ale především jsou všechny návody k  stavebnicím kompletně zalaminované a svázané kovovou kroužkovou vazbou, to aby nám dlouho návody vydržely pěkné a funkční.  Znamenalo to graficky připravit a vytisknout celou řadu návodů, aby se zalaminovaly pěkné a nové stránky. A že se stále laminovalo. Celkem to bylo více než 1700 zalaminovaných A4! Návody budou číselně seřazeny ve dvou ALC přepravkách s víkem, kam se tak akorát vejdou.

Legové stavebnice vznikají nejen nákupem nový stavebnic, ale i dohledáváním a skládáním dalších stavebnic podle návodů z našich legových kostiček. A tak jsme se o letošních prázdninách dostali v počtu stavebnic z lega i s návody k úžasnému číslu 208! Jen pro představu, o jak velký nárůst stavebnic se jedná, přikládám následující čísla. Ještě v listopadu roku 2010 obsahoval Landprojekt z dnešního pohledu pouhých 99 stavebnic. V únoru 2011 to už bylo 124 stavebnic, v roce 2012 jsme se dostali k 142 stavebnicím a tak dále… Takže současných 208 stavebnic ukazuje, že Landprojekt roste opravdu velkým tempem. I proto letošních více než 25 dobrovolníků udělalo opravdový kus práce v čištění i třídění, kompletování a servisu všech legových stavebnic, boxů i krabiček na všechny stavebnice.

img_0184.jpg Letos se také podařilo, že je přes 90% přihrádek v dřevěných organizérech už konkrétně označeno symbolem, jaký dílek lega do ní patří.

Díky všem těmto zlepšením se letošní servisní dny protáhly na dva týdny, tedy alespoň pro některé. Velký dík patří všem, kdo dorazili i pomáhali a rozhodně jich letos nebylo málo. Na pomoc přišli lidé z různých koutů naší vlasti, ale i z dalekých Košic. S jídlem nám pomáhali lidé z místního sboru CB – celkem bylo vydáno přes 130 obědů a 125 večeří. Některé obědy byly doplněny i dezertem!

Nakonec, když už vše skončilo, se po zvážení zabaleného Landprojektu v přepravních boxech a krabicích se ukázalo, že celkově váží úctyhodných 460 kg (včetně dřevěné konstrukce pod legovými deskami). A to už e opravdu síla! Díky Bohu za to!

Letos bylo odpracováno cca 1450 dobrovolnických hodin, a to už je pořádná porce. Zajímá vás více? Podívejte se do fotogalerie a nebo se přímo přihlaste na další servisní dny Landprojektu, které budou, dá-li Pán, v červenci 2014. Kdo se přidá?

Roman Neumann