Malé náměstí 25, 257 56 Neveklov tomas.travnicek@cb.cz +420 604 207 997

Royal Rangers Neveklov

Royal Rangers Neveklov 2019 – 2020

Informace o činnosti a programové náplni

Royal Rangers Neveklov jsou součástí mezinárodní křesťanské organizace skautského typu pro děti a mládež školního věku Royal Rangers, která od roku 1992 působí i v České republice. V současnosti je Royal Rangers v ČR z.s. je zapsaným spolkem se spisovou značkou L3377, vedeným u Krajského soudu v Ostravě. Je členem České rady dětí a mládeže, Royal Rangers Europe a Royal Rangers Internacional.

Schůzky Royal Rangers Neveklov

Během školního roku probíhají schůzky ve všední den jednou za 14 dní s obvyklou délkou 1,5 hodiny.

Standardně je dnem setkávání čtvrtek v čase 17:30 – 19:00. Tento termín však není fixní a může být po dohodě upraven.

Místem setkávání RR je budova ´Církve bratrské na Malém náměstí (u autobusové zastávky).

Vyjma standardních schůzek je možnost účastnit se prodloužených sobotních schůzek, výletů, víkendových akcí anebo táborů pořádaných Royal Rangers v ČR nebo jejich pobočnými spolky.

Programová náplň

Hlavním obsahem setkávání RR je život v přírodě (děti učíme tábořit, poznávat přírodu a chránit ji, pracovat s nářadím, s lanem a zacházet s ohněm, …). Tématicky neoddělitelné jsou pak oblasti zdraví a vztahů. Děti mají možnost vstoupit do systému „získávání odborností“ z nejen dospěláckého života. Programová náplň je přizpůsobena věku dětí a vychází z křesťanských základů a idejí. Hlavním tématem prostupuje i oblast vztahů a zdraví.

Aktuálně je program zaštítěn sborem ´Církve Bratrské (Soukenická 15, Praha 1) včetně pojištění dětí při pořádaných akcích.

Komu je  program neveklovských RR určen

Aktuálně přijímáme děti navštěvující první stupeň ZŠ. Schůzek RR se však mohou zúčastnit i děti nepřihlášené. Předáním kontaktních údajů na zástupce rodičů považujeme děti za přihlášené. Ti pak dostávají pravidelné informace o schůzkách a činnosti prostřednictvím mailu či SMS.

Aktuální informace naleznete v sekci „Aktivity – Royal Rangers Neveklov“

Kontakty:

ing. Josef Tezner; m: 739 189 363

Tomáš Trávníček; m: 604 207 997

mail: rr.neveklov@seznam.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *