Skip to content

Dopis kazatele č. 24

Milí bratři a sestry!

     Přes občasné ranní mrazíky už snad věříme, že jaro je tu. Všechno je tak trochu opožděné, ale ve stvoření to tak někdy bývá, že se ledacos děje jinak než jsme očekávali. V jedné trampské písni se zpívá: „My čekali jaro a zatím přišel mráz…“. Snad jsme vyhlíželi i takové „jaro“ v covidové situaci a v atmosféře společenského dění a místo toho přicházejí mrazíky z politického dění, mrazení z výkonů a projevů našich vládců a nechci ani myslet na ten nám nechvalně známý „mráz z Kremlu“.

     Možná jsme zachytili alespoň náznaky pro rozvolnění i pro církevní aktivity. (Anebo jen zas někdo na něco zapomněl a nedomyslel, či netušil? Ještě uvidíme.) Jenže při bližším ohledání to ani tak není bez těch mrazíků. Takže buďme trpěliví. Ještě že to přicházení Kristova království je nezadržitelné. To totiž nezáleží na nás, ale na Boží lásce a Boží vůli. A nějaký ten ranní mrazík snad už přece nespálí ani ty naše květy víry.

     Co nás čeká v nejbližších dnech:

Ve středu od 18.00h obnovíme scházení při biblické skupince – bez registrace.

V neděli 2. 5. se pak můžeme těšit také na slavení Večeře Páně. Na dopolední shromáždění naváže první přítomná skupina a pak další dvě skupiny mohou pokračovat slavením VP v 17.00h a 18.00h. Ještě tuto neděli bude zachována registrace na našich stránkách: https://cb.cz/budejovice/

(Respirátory, dezinfekce, rozestupy 2m, to stále zůstává.) Uvidíme, jak to bude dál.

Na neděli jsme také dostali pozvánku ze sboru CB v Horní Krupé:

 2.5. od 18:00 proběhne v našem sboru Online přednáška – diskuse se Zdenkou Neumannovou a to na téma Vztahy v době covidové s podtitulem: Aneb jak to vše ustát.

Zdenka je manželkou kazatele Romana Neumanna, který nyní působí s celou rodinou ve sboru CB Archa v Pardubicích a do roku 2014 byl též kazatelem v našem sboru v Horní Krupé. Zdenka v současnosti pracuje jako pastorační pracovnice a koučka. Je to ten správný člověk, který má k danému tématu co říct.

Během přednášky budeme sbírat dotazy, na které bude odpovídáno.

 Přímý odkaz na vysílání této přednášky je zde: https://youtu.be/GwSU73Y4Wmc

facebooková událost je zde: https://www.facebook.com/events/921735578591217

a v příloze ještě naleznete pozvánku.

„Posilněte proto své zemdlené ruce i klesající kolena‘ a ‚vykročte jistým krokem‘, aby to, co je chromé, docela nezchromlo, ale naopak se uzdravilo. Usilujte o pokoj se všemi a o svatost, bez níž nikdo nespatří Pána.“ (Žd 12, 12 – 14)

Váš

Pavel Benák