Výprava do ZOO

Začátkem dubna jsme se jednoho šerého rána ve stacíku zasnili, jak by bylo krásné zase po čase navštívit pražskou ZOO. A jak jsme snili a snili, dostávala naše představa reálnějších podob, až jsme nakonec zapíchli prst do kalendáře – ve středu 24. 4. 2019 se do ZOO, stůj co stůj, vypravíme (pokud nám tedy bude přát počasí).

A počasí nám opravdu přálo! Prokousali jsme se přes pražské ucpané silnice, koupili si lístky a už jsme se drápali do kopce k orangutanům, ledním medvědům, žirafám, hrochům a slonům. Pravda, některé z nás zajímal spíše oběd v restauraci než cizokrajná zvířena a květena, ale proti gustu žádný dišputát 😉 Úspěšně jsme také zvládli vodopád z batohu po otevření minerálky. Jediné, co nás potrápilo, byla nepřítomnost vláčku, na ten jsme se velmi těšili… Náladu nám však vyspravily houpačky a klouzačka.

Po obědě v restauraci, který nás řádně uzemnil, jsme zamířili ke gorilám, dravým šelmám, gaviálům a želvám, ale protože trávení oběda je složitý a únavný proces, zakotvili jsme v mezičase hezky ve stínu na terásce s ledovou tříští a zmrzlinou. Před odchodem ze ZOO jsme neopomněli ani navštívit obchůdek se suvenýry, a mávajíce tučňákům a lachtanům, vydali jsme se (náležitě připečení od sluníčka) na autobus a hurá zpátky na Žižkov. A ve stacíku? Ve stacíku jsme se uchození svalili na gauč a do křesel, však jsme také podali skutečný sportovní výkon! 🙂

(Se žádostí o odvolání souhlasu s fotomedializací nebo o odstranění konkrétní fotografie/fotografií se neváhejte obrátit na náš e-mail: stacionar@volny.cz nebo poštovní adresu: Pobočka Diakonie Církve bratrské v Praze 3, Koněvova 151/24, 130 00 Praha 3.)

Facebook

Archiv

Štítky