Dětský den 9. 6. 2013
Main menu Toggle menu

Dětský den 9. 6. 2013

 Jako každý rok i letos se v Bohumilicích konala akce na oslavu Dne dětí pro děti ze sboru i z vesnice. Letošní novinkou však bylo místo – oproti minulým ročníkům jsme totiž místní hřiště vyměnili za zahradu přiléhající ke sborovému domu CB. To byl vpravdě geniální tah, protože organizátoři měli všechno při ruce, maminky si libovaly, že jsou ve středu obce a nemusí chodit nikam daleko a děti si užívaly volného prostoru, který zahrada poskytuje.

Podle dlouholeté tradice jsme celé odpoledne zahájili „Během kolem Bohumilic“, při kterém děti od 7 do 15 let plnily nejrůznější úkoly ve snaze získat co nejlepší čas a celkové hodnocení. Zatímco starší napínaly hlavu i svaly, menší děti plnily drobné úkoly přímo na zahradě sborového domu: zkoušely poslepu najít lízátko, zapamatovat si co nejvíce věcí za určitý časový limit nebo poskládat co nejrychleji puzzle. Za správné plnění dostávaly speciální penízky „bohuměla“, za které si pak mohly v našem malém obchůdku koupit nejrůznější dobroty.

Novinkou letošního ročníku však byla čajovna & kavárna, která se díky manželům Kubicovým proměnila v oázu klidu uprostřed rušného odpoledne. Maminky mohly ochutnat pravou arabskou kávu či červený čaj a k tomu přikusovat některou z dobrot, které napekly sestry ze sboru. Právě čajovna se také stala vítaným místem rozhovorů, kdy se mohli lidé z vesnice přesvědčit, že my v CB jsme vlastně vcelku normální lidé :)

Zlatým hřebem odpoledne se stala moderní pohádka o Sněhurce a 365 trpaslících a především divadelní vystoupení Břéti Kubici, kdy děti sledovaly například proměnu v čápa, zmizení nebo improvizované hudební vystoupení, na němž se sami podílely pomocí nejrůznějších nástrojů. A stejně jako v uplynulých letech jsme i letošní ročník dětského dne zakončili táborákem a porcí špekáčků s kečupem :)

Na závěr nezbývá než vyslovit velké díky a vyseknout hlubokou poklonu všem, kdo během dětského dne přiložili ruku k dílu!

 

 

PS: a pokud chcete aspoň pomocí fotek zažít něco málo z atmosféry, mrkněte do fotogalerie :)

 

 

Nechte nám vzkaz

Musíte se příhlásit, jestli chcete komentovat.