Návštěva ve Staré Turé 26. 10. 2014
Main menu Toggle menu

Návštěva ve Staré Turé 26. 10. 2014

Poslední říjnovou neděli se téměř celý sbor v Bohumilicích vypravil kousek za slovenské hranice do Staré Turé, aby spolu s místními oslavil díkůvzdání za úrodu a také si připomenul 30. výročí postavení modlitebny. Zároveň tak mohl oplatit červnovou návštěvu Staroturčanských u nás v Bohumilicích.

Jako duchovní vedení a opora s námi vyrazila i sestra diakonka Mária Uhlíková, která zároveň posloužila kázáním. Byl to pro ni určitě v mnohém zvláštní zážitek, protože velkou část svého dětství prožila právě ve Staré Turé a nyní se tam vrátila jako člen v podstatě cizí výpravy – jak i sama zmínila v úvodu svého kázání :)

Po výtečném obědě nastala chvíle pro vzpomínkovou část, kdy se promítaly fotky a zprostředkovaně zazněly i hlasy hlavních aktérů stojících za stavbou modlitebny. Během tohoto času si mnozí mohli zavzpomínat na čas velké Boží milosti a požehnání, kdy byl umožněn vznik této jedinečné stavby v nelehkém období 80. let. Do vzpomínání se živě zapojili i mnozí Bohumělští, kteří před 30 lety rovněž přidali své ruce k práci na tomto velkém díle. Třešničkou na dortu pak byla návštěva domku sester Royových.

Za krásný, slunečný a v mnohém požehnaný den nezbývá než vzdát Bohu díky a doufat v další podobné milé setkání. :)

 

Více: http://www.cbst.sk/

Nechte nám vzkaz

Musíte se příhlásit, jestli chcete komentovat.