Stavba městečka dětmi od 6 do 12 let

Landprojekt odstartoval v Horní Krupé

Neuvěřitelné se stalo skutečností! Po několika letech snah a vyřizování se koncem května 2010 do České republiky dostane velká sada Lego® kostiček, ze kterých budou děti stavět legové městečko o rozměrech 8 x 3,5 metru. Ač to zní neuvěřitelně, nejedná se o žádnou komerční aktivitu, nýbrž o dobrovolnický projekt, který mají děti zdarma. Landprojekt není žádným způsobem provázán s firmou Lego® a rozhodně se nejedná o předváděcí akci.

Od června 2010 bude sada legových kostiček putovat na různá místa České republiky, aby děti od 6 do 12 let mohly městečko sami postavit. Landprojekt pro Českou republiku zajišťuje Dětský odbor Rady Církve bratrské. První místo, na kterém bude městečko postaveno je v Církvi bratrské v Horní Krupé.

 

Landprojekt startuje v Horní Krupé

Zveme děti z Horní Krupé a okolí ke stavbě legového městečka. 32 dětí z Horní Krupé a okolí bude moci po tři odpoledne od čtvrtka 3. června do soboty 5. června (vždy od 15:30 do 18:30 hod.) společně stavět městečko z Lega® o rozměru 8 x 3,5 metru. Připraveno bude tisíce kostiček k tomu, aby děti mohly stavět s pomocí instruktorů, podle vlastní fantazie nebo podle různých návodů. 3. června od 15:30 zahájíme registraci dětí a od 16:00 stavbu samotného městečka. Stavba proběhne do 18:30 s jednou přestávkou na občerstvení a příběh.

Postavené legové městečko slavnostně odhalíme rodičům i veřejnosti v neděli 6. června v průběhu zvláštních rodinných bohoslužeb, které začnou v 9:00 hod. Odpoledne bude městečko rozebráno, aby si stavby a městečka mohly užít děti v jiných městech ČR.

Místem stavby legového městečka bude Církev bratrská v Horní Krupé 105.

Záměrem projektu není propagace Lega®, ale podporovat kreativitu dětí a ukazovat na důležité životní principy prostřednictvím biblických příběhů.

Informace a možnost rezervace účasti dítěte z okolí Horní Krupé u Romana Neumanna na telefonu 737 745 344.

Landprojekt pořádá Sbor Církve bratrské v Horní Krupé a klub Lavina ve spolupráci s Dětským odborem Rady Církve bratrské.

Roman Neumann

 

Plakátek ke stažení v menším rozlišení zde, v tiskové kvalitě zde.

Landprojekt je celonárodní projekt Dětského odboru.

 

Více o projektu najdete na www.cb.cz/legoprojekt

Videa o projektu jsou na www.cb.cz/landprojekt/video

Více o místě, kde bude Landprojekt probíhat je na www.cb.cz/hk

 

Vedoucí projektu a kontaktní osoba: Roman Neumann

tel. 569 436 130 nebo 737 745 344

e-mail: projekt@cb.cz