• Sborová oznámení ze dne 14. 3. 2004

    1. Srdečně zveme do našich pravidelných shromáždění
    v neděli: ráno v 8:45 hod. modlitební chvíle
    dopolední shromáždění v 9:30 hod.
    ve středu: biblická a modlitební hodina v 18:30 hod.
    2. Pravidelná setkání:
    Besídka: vždy během shromáždění
    Dorost: každý pátek v 15:00 hodin
    Mládež: každý pátek v 17:30 hodin
    Klub seniorů: ve středu v 15:00 hodin

    3. Včera v našem sboru uzavřeli manželství sestra Markéta Redzinová z Ostravy a bratr Petr Vítek z Frýdku.

    4. Příští sobotu, 20. března, rovněž v 11 hodin se můžeme těšit na další radostnou událost, svatbu sestry Lenky Franců a bratra Karla Navrátila. Pamatujme na ně prosím, na svých modlitbách.

    5. Manželům Cmielovým z našeho porubského shromáždění dal Pán Bůh třetí dítě, holčičku Aničku. Narodila se 19. února 2004. Maminka i s miminkem už jsou doma a daří se jim dobře.

    6. Rada CB a Studijní odbor RCB zve všechny kazatele, starší a další pracovníky sboru k setkání na téma: „Zdravé vztahy ve sboru“. Pozvání platí moravským a slezským sborům a uskuteční se v Olomouci v sobotu 27. března. Do programu jsou zapojeni i naši bratři Pavlové Trojáček a Maňásek. Podrobnosti najdete na vývěsce ve vestibulu.

    7. Křesťanské centrum z Českého Těšína nás zve na výborné misijní divadelní představení, které sehrají v Ostravě Přívoze v sokolovně (viz plakát u vchodu!) zítra, v pondělí 15. března. Možná nám to spojení významů „misijní divadlo“ zní přinejmenším nezvykle. Proto jsem jedno takové představení absolvoval a mohu ho doporučit, především těm, kdo mohou pozvat své přátele, dosud nezakotvené ve víře. Je to naléhavé upozornění, že život nekončí smrtí, ale rozhoduje se, zda člověk půjde do nebe, nebo do pekla.

    8. Srdečně Vás zveme na koncert Janáčkovy akademie v naši modlitebně. Uskuteční se ve středu 17. března v 18 hodin a na pořadu budou mimo jiné Biblické písně op. 99 Antonína Dvořáka v podání Jana Martínka – laureáta Mezinárodní pěvecké soutěže v Karlových Varech. Průvodní slovo bude mít pan Doc. Dr. Ivan Měrka a biblické zamyšlení bratr kazatel Drahokoupil. Věřím, že to bude i jakási nová forma zvěstování Božího slova. Proto vás upřímně zvu. Přijďte a využijte tuto příležitost k pozvání svých věřících i nevěřících přátel.

    9. Protože někteří zpěváci povedou své hosty na již zmíněné divadelní představení, zkouška pěveckého sboru se přesouvá až na úterý.

    10. Kavárna bývá po nedělním dopoledním shromáždění otevřena.

    11. Zveme upřímně starší generaci do Klubu seniorů, který se koná každou středu odpoledne v 15 hodin.

    12. Mysleme na svých modlitbách:
    • na naše nemocné sestry – Bohumila Trojanská, Marie Švidrnochová, Jana Čížková, … a bratry – Jan Bartoň, Daniel Straka, Václav Šeděnka, … …
    • na jednání výročního členského shromáždění, které připravujeme na neděli 21. března od 15-ti hodin

    13. Celý náš sbor pozdravuje a za mnohé vaše modlitby děkuje sestra Marta Polanská, která pochází z našeho ostravského sboru. V tomto týdnu se opět, již po několikáté lékaři rozhodovali o jejím dalším léčení a bylo konstatováno, že další léčba není nutná. Díky Pánu Bohu za to.

    14. Radujeme se dnes s těmi, kdo budou mít v příštím týdnu narozeniny a přejeme jim pevnou víru, lásku, radost a Boží požehnání do dalších dnů.
    Jsou to: sestry Kvetoslava Klamková a Ludmila Mrázková a bratři Eduard Fűrst a Tomáš Bajgar.

Comments are closed.