• Zpráva od RCB

    Sčítání lidu, domů a bytů

    Nejenom Josef a Marie, o kterých vypráví Lukášovo evangelium, ale i my všichni budeme mít už brzy co do činění se sčítáním lidu. Rozhodným dnem bude půlnoc z 25. na 26. března. I když jako správní křesťané budeme v tu hodinu už dávno spát :-), vyplníme k tomuto okamžiku formulář, který má svůj význam i pro církev. V jedné z předtištěných kolonek objevíte dotaz: „Náboženská víra“. Správnou odpovědí pak bude přesný název církve. Upozorňujeme, že naše církev se jmenuje Církev bratrská :-).

    Přesto, že se jedná o nepovinný údaj, je už předem jasné, že výsledné součty budou zpracovávat nejenom média. I státní orgány dávají zjištěná data do souvislosti s platy duchovních. Příslušnost k Církvi bratrské mohou uvést nejenom její řádní členové. Prosíme proto všechny její členy, ale i přátele, hosty či sympatizanty (včetně dětí, dorostenců i mládežníků), aby své sympatie či vztah k CB neopomněli uvést[1], neboť poskytnutá data mají pro Církev bratrskou mnohem větší než jen symbolický význam.

    Údaje o jednotlivých osobách podléhají velmi přísné zákonné ochraně, nesmějí být zveřejňovány, ani komukoliv sdělovány, pracuje se pouze s anonymními výsledky. Proto také doufáme, že letošní sčítání bude i směrem k budoucím maminkám mnohem přívětivější, než to biblické a všem ovečkám v CB nakonec poslouží k vzájemnému prospěchu a rozšíření možností služby lidem kolem nás.


    [1] pozn. domácí mazlíčci a plyšové hračky se nepočítají :-(

Comments are closed.