• Sborová oznámení ze dne 26. 10. 2008

    1. Zveme vás do všech našich pravidelných shromáždění a setkání. Program setkání je na www.cb.cz/ostrava v sekci kalendář.

    Maminec vždy v úterý od 9:30 – tento týden nebude
    Klub seniorů – ve středu od 15:00
    Pěvecký sbor – zkouška vždy ve středu v 16:00
    Dorost – pátek v 15:00
    Mládež – pátek v 18:00

    2. Srdečně Vás všechny, bratry i sestry zveme na již pravidelný slavnostní Sborový den, který se bude konat v neděli 9. listopadu 2008

    • Dopolední společné shromáždění bude začínat v 9:30 hodin a bude spojeno se slavením Večeře Páně.

    • Po společném obědě bychom v 13:30 hodin opět spolu s Vámi všemi rádi prožili obecenství při vzájemném sdílení se o tom, co a jak prožíváme v našem sborovém obecenství.

    • Ústředním heslem celého dne bude slovo apoštola Pavla z epištoly Galatským 6,2: „Berte na sebe břemena jedni druhých, tak naplníte zákon Kristův“.

    3. V sobotu 22. listopadu se na Velké Lhotě uskuteční setkání sborových pracovníků severomoravského seniorátu CB. Hostem bude kazatel David Novák s tématem: „Zabijáci duchovního života“ (aneb jak novodobý kapitalismus dělá znovuzrozené pohany). Zváni jsou všichni kdo stojí v našem sboru v nějaké službě i další bratři a sestry, přihlásit se můžete u bratra kazatele.

    4. Dnes odpoledne v neděli 26.října v 15 hodin se uskuteční instalace nového kazatele sboru ve Frýdku Místku, bratra Petra Kučery. Slavnost se koná v evangelickém kostele ve FM. Každý kdo tam může jet je bratrsky zván.

    5. 1.adventní neděli 30.listopadu se uskuteční přímý přenos bohoslužeb z naši modlitebny Českou televizí. Připravujme ho na svých modlitbách, aby si to shromáždění Pán Bůh použil.

    6. Bratr Mirek Panáček zajišťuje předplatné časopisu BRÁNA na rok 2009. Stávající odběratelé i noví zájemci si mohou u bratra předplatné objednat.

    Připomínáme, že dnes je poslední den, kdy se můžete přihlásit ke koupi Ranních chvilek – Hesel Jednoty bratrské s krátkými výklady, u bratra kazatele.

    7. Mimořádná sbírka na stavební fond vynesla 74.960,- Kč.
    Za vaše dary všem dárcům i Pánu Bohu velmi děkujeme!
    Pokud sbírku někdo nestihl, je možné svůj dar předat i dnes
    Dnešní pravidelná sbírka bude vykonaná při zpěvu poslední písně.

    8. V pondělí 20.října zemřela sestra Ester Tošenovjanová, častá účastnice našich shromáždění. Rodina uspořádala rozloučení v úzkém rodinném kruhu

    9. Naši dlohodobě nemocní:
    • sestry – Marie Gonová, Hilda Pantoková, Marta Raczko, Zdenka Siváková, Ludmila Smreková, Marta Straková, Bohumíra Marková a Pavla Kleinová.
    • bratři – Jan Bartoň, Zdeněk Chromčák, Jan Konečný, František Maňásek, Václav Šeděnka

    10. Blahopřejeme k narozeninám těm, kteří je oslaví v následujícím týdnu:

    Komárek Lukáš
    Zončová Marcela

Comments are closed.