Muzeum filmových legend Poděbrady

Ve středu 7. 6. 2023 nadešel dlouho očekávaný den, zlatý hřeb školního roku 2022/2023, den našeho celodenního výletu do Poděbrad. Na mušku jsme si vzali „Muzeum filmových legend“ a také jsme se těšili na společný oběd v restauraci.

Ve stacíku jsme se sešli již v 7:30 a s těmi, kteří si potřebovali trošinku přispat, jsme se potkali až na Masarykově nádraží. Všichni jsme byli plni dobrodružného očekávání. Vlakem jsme cestovali 80 minut a během jízdy jsme se kochali ubíhající krajinou a vyprávěli si o všem možném. Zároveň jsme pokradmu sledovali oblohu, protože počasí předvádělo v předešlých dnech hotové psí kusy, ale až na drobnou kulišárnu po výstupu z vlaku (kdy se spustil lehký červnový déšť) nás těšil hezký den. Lázeňským parkem jsme se prošli nefalšovaným lázeňským tempem a obdivovali jsme nejen fontány, ale i zdejší květenu naším bystrým okem žižkovských znalců. A to už se před námi objevila socha krále Jiřího z Poděbrad na své kobyle! Náměstí máme na dohled, náš cíl, „Muzeum filmových legend“, se blíží!

Jak my se v muzeu vyřádili! Mohli jsme tam oči nechat, kolik úžasných figurek i figurín, postav i postaviček a také legrácek a vychytávek zde mají! Dokonce i ti, kteří se rádi bojí, si přišli na své. Objevovali jsme stále nové a nové detaily a zajímavosti. A co více, celé muzeum jsme měli jen pro sebe. Také nám tam však řádně vyhládlo a naše mrzuté žaludky se dožadovaly poledního životabudiče v podobě oběda. Na společném obědě jsme si pochutnali v restauraci, a když jsme si i trochu vydechli, vyrazili jsme procházkovým obloukem kolem břehu Labe zpět do lázeňského parku a odtud pomaloučku na nádraží. Mašina přijela na čas a cesta vlakem nám vesele ubíhala. Někteří se s námi rozloučili už na Masaryčce, zatímco hrstka těch nejvěrnějších zamířila ještě do stacíku, kde jsme s chutí znovu posvačili. A výletní den byl za námi, ale zážitků jsme byli opravdu plní, to se nám to, panečku, pěkně vydařilo!  🙂

(Se žádostí o odvolání souhlasu s fotomedializací nebo o odstranění konkrétní fotografie/fotografií se neváhejte obrátit na náš e-mail: stacionar@volny.cz nebo poštovní adresu: Pobočka Diakonie Církve bratrské v Praze 3, Koněvova 151/24, 130 00 Praha 3.)

Facebook

Archiv

Štítky