Landprojekt - stavba města z Lego® kostiček o rozměru 8 x 3,5 metru. Společně s dětmi od 6 do 12 let vymyslíme a postavíme báječné město ve třech dnech. Čtvrtý den jej ukážeme všem. Legoprojekt podporuje dětskou kreativitu a ukazuje na důležité životní principy prostřednictvím biblických příběhů.

Děti jsou darem od Boha. To je důvod proč pro ně chceme to nejlepší. Má to cenu je podporovat v jejich životních zápasech.

Každý pracovník potřebuje místo, kde může načerpat. Snažíme se, aby takovým místem byla každoroční konference pro pracovníky s dětmi. Inspirace, nové podněty a nápady, modlitby, společenství s dalšími služebníky – to je něco, co se dá jen těžko nahradit…

Každý pracovník potřebuje místo, kde může načerpat. Snažíme se, aby takovým místem byla každoroční konference pro pracovníky s dětmi. Inspirace, nové podněty a nápady, modlitby, společenství s dalšími služebníky – to je něco, co se dá jen těžko nahradit…

Rodičovství chce odvahu a velké povzbuzení. Konference pro rodiče bývají dobrou zastávkou pro ty, kteří chtějí dobře budovat rodinu a hledají inspiraci a povzbuzení pro výchovu vlastních dětí. A děláme to i tak, že se kvalitně postaráme o děti rodičů, kteří na konferenci dorazí.

Rodičovství chce odvahu a velké povzbuzení. Konference pro rodiče bývají dobrou zastávkou pro ty, kteří chtějí dobře budovat rodinu a hledají inspiraci a povzbuzení pro výchovu vlastních dětí. A děláme to i tak, že se kvalitně postaráme o děti rodičů, kteří na konferenci dorazí.

Děti nás dokáží vždy překvapit. Překvapením pro mnohé může být to, že misie neznamená jen rovníkovou Afriku, ale že jsou to všechna místa, kam nás Bůh postavil – ať už to je rovníková Afrika nebo městečko v Česku.

Burza nápadů

Podělte se s námi o své osvědčené nápady a materiály pro práci s dětmi.
Máte-li materiál, obrázek, recenzi nebo nějaký text, který bychom zde mohli uveřejnit, budeme rádi, když nám jej zašlete prostřednictvím tohoto formuláře. Vyplňte prosím popis materiálu a kategorii, do kterého byste jej zařadili. Nebo můžete svůj nápad poslat na deti@cb.cz
Děkujeme.

Duchovní život rodiny - konference pro rodiče 2008

Setkání pro všechny, kteří chtějí duchovně vychovávat své děti, hledají inspiraci a povzbuzení, ať jsou pokročilí či začátečníci.

Konference pro rodiče s možností zajištění hlídání dětí ve věku 4-12 let.

Hlavní řečníci:

  • Ken Pitcher (CB Frýdlant n. O.)
  • Hana Pinknerová (Brno)

Místo konference: ARCHA, Pardubice, 18. října 2008

 

Program konference

9:00 – 9:20 úvodní slovo Samuela Jindry a pardubická hudeb. skupina

9:20 – 10:40 Rozvoj manželství - Ken Pitcher (společně muži a ženy)

10:40 – 11:00 přestávka

11:00 – 12:20 Aby z nich nerostli spratci… - Hana Pinknerová (společně muži a ženy)

12:30 – 13:30 oběd

13:30 – 14:30 paralelní semináře pro muže a ženy

                          Nenahraditelná role otce v rodině - Ken Pitcher

                          Hlavně se nezbláznit! - Hana Pinknerová

14:45 – 15:15 společný závěr v sále

 

Materiály a nahrávky v MP3 z této konference

Při stahování můžete zvážit, jestli službu Dětského odboru chcete podpořit svým darem.

Úvodní slova Samuela Jindry - Rodina jako loď zde (formát pdf).

Přednáška Rozvoj manželství - Ken Pitcher zde (MP3).

Přednáška Aby z nich nerostli spratci… - Hana Pinknerová zde (MP3).

Seminář Nenahraditelná role otce v rodině - Ken Pitcher zde (MP3).

Seminář Hlavně se nezbláznit! - Hana Pinknerová zde (MP3).

Fotografie z konference jsou zde.

Cena pro dospělého s obědem je 250,- Kč (bez oběda 200,- Kč). V ceně bez oběda je zahrnuto občerstvení v přestávkách, konferenční poplatek a konferenční materiály.

Cena pro děti s obědem je 170,- Kč (bez oběda 120,- Kč). V ceně bez oběda je zahrnut klubový celodenní program (hry, skupinky, tělocvična, v případě dobrého počasí venkovní odpolední vyžití) a občerstvení o přestávkách. Částky budou uhrazeny při registraci na konferenci.

Závazné přihlášky přijímáme do 11. října 2008. Formulář pro přihlášku je ke stažení zde. Vyplněný formulář posílejte e-mailem na tuto adresu.

Protože v tuto chvíli vůbec nedovedeme odhadnout konečný počet účastníků, jsou ceny stanoveny tak, aby pokryly náklady na uspořádání konference bez jakýchkoli finančních náhrad dobrovolníkům či řečníkům.

Konferenci bude moderovat Roman Neumann, předseda Dětského odboru.

Mapa, kde je pardubická ARCHA zde.

 

Smysl pořádání konference - tisková zpráva

Leží nám na srdci podpora a rozvoj křesťanských rodin. Chtěli bychom rodiče podpořit v jejich nasazení a zájmu při duševním a duchovním formování jejich dětí. Vnější tlaky jak se vyhnout této zodpovědnosti jsou velké. Proto vzniká nový způsob pro povzbuzení rodičů, kteří nechtějí vycouvat ze své zodpovědnosti. Ceníme si rodiny jako důležité součásti společnosti a každého křesťanského společenství. Proto připravujeme setkání pro všechny, kteří chtějí duchovně vychovávat své děti, hledají inspiraci a povzbuzení, ať jsou pokročilí či začátečníci.

Hlavními řečníky konference jsou Ken Pitcher a Hana Pinknerová. Oba mají zkušenosti s výchovou vlastních dětí a dobře rozumí potřebě podpory dalších rodičů. Ken je kazatelem, který se ve svém sboru věnuje chlapům, a Hana je spisovatelkou, která si získala svými fejetony mnohá ženská srdce. Aby si rodiče mohli konferenci nerušeně užít, je připraveno hlídání jejich dětí zkušenými pracovníky, kteří jako dobrovolníci celé akci pomáhají.

Připravil Roman Neumann

Anketa

Nyní ve své službě dětem nejvíce potřebuji
Povzbuzení
18%
Materiály
22%
Spolupracovníka
14%
Modlitební podporu
12%
Osobní růst
34%
Celkem hlasů: 125