Tábory 2010


Na letošní léto jsme připravili dva pobyty.

Dobrodružství s Asterixem a Obelixem

Kids Camp 2010
Putování dobrodružstvím Narnie
Potáborové setkání

Potáborové setkání

Na konec prázdnin jsme připravili potáborové setkání. Společně jsme zavzpomínali na Dobrodružství s Obelixem i na příběhy z daleké Narnie.

ico Fotky zde

Stanový tábor - Dobrodružství s Asterixem a Obelixem



Jak jsme se měli:

icoFotky k prohlédnutí zde

icoPísničky, které jsme zpívali

3. - 10. července jsme si užili letní stanový tábor nedaleko Radlic u Dačic. Při příjezdu na tábor nás přivítal Obelix (Aleš), který nás dovedl na tábořiště a oznámil nám, že se ztratili Asterix s Idefixem. Celý tábor jsme se snažili je nalézt. 22 dětí se rozdělilo do třech skupinek - Kyxové, Ca-Brňáci a Proužkomixové. Skupinky získávaly kouzelný lektvar a osobní snaha byla hodnocena speciální táborovou měnou - cézaráky. Každý táborník si vyzkoušel noční hlídku, prošel noční stezku odvahy, mohl si vyrobit měšec na mince, tričko s potiskem své družiny, nebo třeba ozdoby z drátků a korálků.

Celý tábor nás provázelo velmi teplé počasí a tak jsme hojně využívali služeb nedalekého rybníka. Během tábora měla každá skupinka za úkol uvařit v kotlíku polévku. Všechny tři skupinky se tohoto úkolu zhostili na výbornou, protože jsme nezůstali o hladu, ale zasytili se výbornou polévkou.

Během tábora jsme také vyrazili na výlet. Šli jsme pěknou přírodou ve stínu lesa a kupředu nás táhla vidina nákupu v obchodě. Jaké bylo zklamání, když jsme na obchodě objevili ceduli: "Prodejna zrušena". Rozhodli jsme se, že se jen tak obchodu nevzdáme a pokračovali o dva kilometry dále do Českého Rudolce. Po vydatném nákupu jsme si prohlídli místní zámeček (pouze z venčí, protože zatím se rekonstruuje a běžně není přístupný veřejnosti) a vyrazili zpět. Cestou jsme narazili na kouzelný židovský hřbitov schovaný u lesní cesty, který si někteří z nás rovněž prohlédli.

Idefixe se nám podařilo najít během noční hry, ale Asterixe jsme nakonec nenašli. Místo něj jsme objevili jen jeho prapor s poděkováním za naši snahu. Nakonec dostal každý táborník dvě odměny v podobně drobných hraček dle vlastního výběru. Tradiční táborák v poslední den táboru jsme vyměnili za Plotna Párty - všichni jsme se sešli v kuchyni kolem plotny, na které jsme pekli bramborové placky, hranolky a palačinky.

Tábor nebyl jen o Asterixovi a Obelixovi. Každý den jsme si představili některý z darů Ducha Svatého podle verše:

Ovocem Ducha je pak láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost a zdrženlivost. Tomu se žádný zákon nevyrovná.
Galatským 5:22 - 23

Tento verš jsme se společně také naučili. Následující den jsme se rozdělili do malých skupinek a o daru z předešlého dne jsme si dále povídali.

Tábořiště:

Tábořiště se nachází uprostřed lesa v romantickém prostředí staré vytěžené pískovny. Jeho poloha na mapě: najdete jej asi 10 km západně a trošku na sever od města Dačice v Jižních Čechách v okrese Jindřichův Hradec. Leží zhruba uprostřed mezi dvěma vesničkami – Radlicemi a Lipnicí, pod kopcem Přední. Ve vzdálenosti do 20 minut chůze je Novodvorský rybník, ve kterém je možné se za pěkného počasí koupat.

Na tábořišti je k dispozici třináct stanů s podsadami (každý pro dvě děti) doplněných několika (až osmi) stany typu Sahara (každý pro tři až čtyři děti nebo vedoucí) plus ještě jeden až tři netypizované stany. Kuchyň s velkými zděnými kamny umístěná ve stanovém hangáru 6x6 metrů, nádobím na vaření a „tábornickou kuchyňskou linkou“. Další stanový hangár 9x6 metrů, umístěný vedle kuchyně, slouží jako jídelna a také pro různá setkání. Sprcha s teplou vodou (koupelnová kamna na dřevo).

Typický táborový den:

  • budíček, rozcvička, snídaně
  • ranní zamyšlení
  • dopolední zaměstnání (úklid, příprava dřeva)
  • duchovní program, písničky
  • oběd, odpolední klid
  • odpolední hra
  • kroužky (umělecké, sportovní)
  • večeře
  • večerní program, vyhodnocení dne, večerka
  • noční hlídky


Co tě čeká:

Spaní ve stanu s podsadou, hry, biblické příběhy, rozcvičky, služby v kuchyni, noční hlídky, vyrábění nejrůznějších výrobků, písničky a táborové ohně. Výlet do okolí a hlavně spoustu zábavy snad i neopakovatelné zážitky.

Cena:

1000. - Kč pro členy DU a 1100. - Kč pro nečleny

Ke stažení:

icoSeznam věcí na tábor

icoPřihláška na tábor

icoNástupní list dítěte, který je potřeba odevzdat v den nástupu na tábor

icoPosudek o zdravotní způsobilosti dítěte - nutno mít vyplněno lékařem, stačí jedno potvrzení pro oba letní pobyty.



Kids English Camp - Putování dobrodružstvím Narnie

Jak jsme se měli:

icoFotky z Campu od Miloše
ico další fotky od Aleše
icofotky od Romana
icofotky od Michaela

icoAnglické písničky, které jsme zpívali
icoNěkteré české písničky

 

Jako v uplynulých dvou letech připravujeme i letos další ročník oblíbeného tábora pro děti s výukou angličtiny, kterému říkáme, jak jinak než anglicky: Kids English Camp. Tentokrát bude v termínu od 31. července do 7. srpna 2010 v prostorách školy v Dolní Krupé.

Jedná se o tábor s Irskými rodilými mluvčími a českými instruktory, kteří jsou schopni dobře a individuálně pracovat s dětmi ve věku 1. – 6. třídy. Letos připravujeme tábor na téma: Putování dobrodružstvím Narnie.

Děti mohou na táboře užitečné naplnit jeden prázdninový týden dopolední intenzivní výukou angličtiny hravou a zábavnou formou a ještě k tomu mají možnost celodenní konverzace v angličtině.

Záměrem celého projektu je motivovat děti pro učení se angličtiny. Projekt je z velké části dotován různými sponzory a soukromými osobami. Jsme rádi za výbornou spolupráci s obcí Dolní Krupá i základní školou.

Připravujeme bohatý program pro dětské odpolední aktivity (hry, sport, zábava, odpoledne se zajímavými hosty, biblické příběhy).



Typický táborový den:

  • budíček
  • snídaně
  • dopolední výuka angličtiny (děti jsou rozděleny podle věku, případně podle úrovně angličtiny)
  • svačina
  • dopolední výuka angličtiny
  • oběd
  • trocha poledního klidu
  • odpolední aktivity (sporty, výlet, hry, odpoledne se zajímavými hosty)
  • večeře
  • večerní program (putování za dobrodružstvím Narnie)
  • večerka

Nejezdíme na žádná luxusní místa (proto jsme ve škole a jsme za to rádi), aby si týden s angličtinou mohly dovolit všechny děti, které chtějí. Týdenní pobyt s ubytováním, stravou 5x denně a kempovým tričkem bude letos stát 800,- Kč.


Ke stažení:

icoInformace pro přihlášené

icoPlakátek ve vysokém rozlišení pro tisk

icoPřihláška na kemp

icoNástupní list dítěte, který je potřeba odevzdat v den nástupu na tábor

icoPosudek o zdravotní způsobilosti dítěte - nutno mít vyplněno lékařem, stačí jedno potvrzení pro oba letní pobyty.

Tábor pořádá dětský klub Lavina a všechny děti jsou na táboře pojištěné.

Na fotky z předchozích dvou kempů je možné se podívat v naší galerii

další informace zde

(aktualizováno 4. 3. 2012) pdftisk


Dnes jsi na stránkách první, celkově už 61184 lidí navštívilo naše stránky.

emailadministrace stránek
Stránky Laviny Horní Krupá
Kontakt na administrátora : Milos.Matejicka@seznam.cz
TOPlist