Od začátku ruské válečné agrese na napadení Ukrajiny do konce roku 2022 jsme z veřejné sbírky Matouš 25 vyplatili na pomoc Ukrajině celkem 5 617.715,- Kč.

Mnozí z vás se určitě ptají, jestli díky darům do veřejné sbírky probíhá pomoc pro Ukrajinu i v roce 2023. Všem, kdo si tuto otázku kladou a přispívají, můžeme odpovědět, že ano.

Stejně jako v uplynulém roce i letos můžeme pomoc rozdělit do tří okruhů. Jedná se o pomoc potravinovou, zdravotní a finanční.

První případ představují konzervy v hodnotě 251.000,- Kč, které putovaly do různých oblastí na Ukrajině – můžete se podívat na toto video.

Další je probíhající pořízení zdravotnického materiálu v hodnotě 190.000,- Kč, který v nejbližších týdnech zamíří na Ukrajinu.

Díky spolupráci s konkrétními sbory Církve bratrské nebo vlastním kontaktům máme vytipovány křesťanská společenství a místa, kam v blízké době zamíří další finanční pomoc v hodnotě 141.000,- Kč.

Zatím vyplacená a rozplánovaná pomoc činí v roce 2023 celkem 582.000,- Kč. Na pokrytí této pomoc využíváme jednak dary z transparentního účtu a dále prostředky, které jsme obdrželi od  dárců na náš běžný bankovní účet.

Každému, kdo přispívá,  děkujeme a snažíme se, aby pomoc zamířila tam, kam je třeba. Stav transparentního účtu můžete sledovat zde.

Zobrazují se platby za posledních 30 dnů. Pokud chce někdo vidět platby za delší období, může si je nastavit v kalendáři.

Sláva Bohu, Ukrajině a díky všem dárců                                                                                                             Roman Kysela

a

Veřejná sbírka:

číslo účtu: 2301173860/2010

VS platby: 300, poznámka k platbě: Ukrajina

Vaše dary pomohly nemocnici v Užhorodě i těm, kteří již našli útočiště v ČR.

Náhled na transparentní účet veřejné sbírky MATOUŠ 25. Nezapomeňte si napsat o potvrzení o daru, rádi ho Vám vystavíme.
Prosíme však o trpělivost.

a