Expedice Pag 2015

Expedice Pag 2015

Sobota 5. září šest hodin ráno. Dlouho očekávaná Expedice Pag začíná. S klienty jsme se vydali na týdenní pobyt na ostrov Pag v Chorvatsku. Expedice se zúčastnilo celkem 13 osob – 7 klientů a 6 asistentů. Ubytováni jsme byli v apartmánech Mulobedanj v nejsevernějším cípu ostrova Pag. Rozčarování z příjezdu (déšť, zima, bariérovost) vystřídala hned druhý den dobrá nálada – sluníčko, teplo a milý pan domácí, který se nám snažil vyjít všemožně vstříc. Stavěl nám nájezdové rampy, budoval venkovní sprchu a zapůjčil, co mohl. Krásné počasí a dobrá nálada nám vydržela celých 8 dní.

Náš denní program vypadal následovně – kolem osmé hodiny jsme se scházeli v největším z apartmánů ke společné snídani. Tam jsme mimo jiné probírali to, co nás ten den čeká. Následovala příprava k moři a kolem půl jedenácté jsme vyrazili. Celý den jsme se tak rochnili ve vodě, opalovali, hráli hry, procházeli se podél moře, prostě každý podle své nálady. Dva dny jsme vyhradili výletům – jednou jsme se podívali do blízkého městečka Novalja a podruhé do trochu vzdálenějšího města Pag. Po návratu (od moře nebo z výletu) jsme provedli nezbytné hygienické úkony a až do večeře měl každý své osobní volno. Někdo ho trávil o samotě, někdo chtěl být v kolektivu, prostě každý podle svého gusta.

Nejkrásnější část dne (dle některých) začínala úderem půl sedmé večer. To jsme se přesunuli do nedaleké restaurace na večeři. Ochutnali jsme prakticky všechno – kalamáry, olihně, ryby, ale i klasická jídla jako těstoviny s omáčkou, steaky, řízky, smažáky. Prostě na co měl kdo zrovna chuť. Byli jsme tam celý týden váženými hosty, kromě objednaných večeří nás místní několikrát pohostili i něčím navíc – zákusky, ovoce atd. Po večeři jsme se přesunuli zpět na apartmány a věnovali se společenským hrám, povídání, zhodnocení uplynulého dne či večerním procházkám po blízkém okolí.

Jura nás drtil ve hře Dáma, Markéta zase v šachách. Petr to vše sledoval a vtipně glosoval. Aneta a Vojta se rádi s asistenty procházeli večerním přístavem. Ivka a Jana dávaly přednost večernímu čtení s asistentem Tomášem. Jeden večer jsme uspořádali parádní diskotéku, do které se zapojili téměř všichni. Byl to prostě báječný týden.

V neděli 13. září v půl deváté večer jsme se vrátili do Prahy. Týden strávený pospolu nám všem hodně dal. Měli jsme možnost vnímat se navzájem jinak, než jsme zvyklí z Prahy. A shodli jsme se na tom, že tohle rozhodně nebyl poslední společný výlet 🙂

Komentáře nejsou povoleny.