Letošní dovolená seniorů proběhla v týdnu 19. – 26. 6. 2021, který pro mnoho lidí byl dost těžký a pro mnohem víc lidí znamenal totální převrat v životě.
V úterý 21.6.2021 proběhla operace bratra Daniela Féra a ve čtvrtek 24.6.2021 se Jižní Moravou prohnalo tornádo. Obě události samozřejmě byly tématem našich modliteb.

Přesto nám to umožnilo prožít krásný týden v malebné přírodě Orlických hor a v příjemném prostředí horského hotelu ALBA v Deštném v Orlických horách, kde se o nás starali přímo mateřsky. Někteří z nás si odvezli ke všem zážitkům i pár kilo navíc ;o).

V sobotu odpoledne a večer jsme se zabydlovali, seznamovali, vítali a čekali na Ondřeje a Lukáše, protože Ti se účastnili jednání výroční konference, a proto přijeli až pozdě večer.
V neděli jsme navštívili bohoslužbu v Bystrém, kde nás velmi vřele přivítali.
V pondělí jsme navštívili kostel v Neratově, který má netypicky rekonstruovanou střechu – po více než 50 letech byla obnovena a částečně prosklená.
V úterý jsme dojeji do Sedloňova, kde vybudoval bratr Jaromír Grulich alpinum a jeho žena pokračuje v jeho odkazu.
Středa patřila pěšímu výletu.
Město Dobruška a její pamětihodnosti nás přivítalo ve čtvrtek. Navštívili jsme muzeum, židovskou synagogu, dům F. L. Věka, který se ve skutečnosti jmenoval Hek a byl napůl Holanďan ;o). A nakonec muzeum Vojenské geografie.
V pátek jsme společnou dovolenou zakončili výletem a návštěvou archeologického muzea v přírodě Villa Nova v Uhříňově, kde se nám dostalo zasvěceného výkladu od pana doktora archeologie a odborného doprovodu místních obyvatelek.

O duchovní program se starali br.Ondřej Kyml z Písku, který se postaral o ranní zamyšlení. Každý večer pak proběhla přednáška na zajímavá témata, která organizačně zaštítil br. kaz Lukáš Skala z Veselí n. Lužnicí. Jeden večer nás navštívil br.Tomáš Cvejn z Bystrého, který nás seznámil s Biblickou archeologií. Anička Skalová, manželka br.kaz. Lukáše Skaly se s námi sdílela, jak zvládat psychickou zátěž a v pátek jsme se navzájem podělili o postřehy a zážitky z uplynulého týdne.

Těšíme se a doufáme, že i příští rok prožijeme hezký týden.

za organizační tým Dáša Průšková